ORIGINE
Vin rouge Bordeaux
Le Château Grandefont, dont le vignoble s’étend aujourd’hui sur 45 hectares, est situé au bord de la rive gauche de la Dordogne, à Saint-Avit-Saint-Nazaire. D’abord plantée d’arbres fruitiers, la propriété a progressivement été transformée en vignoble dans les années 1960.
Le vignoble, situé sur l’ancien lit de la rivière, possède un sol particulièrement graveleux et bénéficie d’un micro climat lié à la proximité du fleuve. La propriété, dont le nom signifie « Grande Fontaine », servait autrefois de relais-étape aux gabarres transportant le vin et remontant le fleuve depuis Sainte Foy la Grande jusqu’à Bordeaux.
La célèbre et magnifique bastide de Sainte Foy La Grande, village pittoresque voisin, a été construite en 1255, ce qui en fait la plus ancienne des bastides de la région.
CULTURE DE LA VIGNE
Lutte raisonnée
Taille guyot simple
Enherbement un rang sur deux
ΤΕΡΡΟΙΡ & ΚΤΗΜΑ
Το Domaine Saint Andéol είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί εδώ και έξι γενιές.
Βρίσκεται στην περιοχή Cairanne, στο νότιο τμήμα της κοιλάδας του Ροδανού, και έχει χτιστεί πάνω στα ερείπια ενός παλιού μοναστηριού (Prieuré de Saint Andéol) που χρονολογείται από το 1123!
Η περιοχή Cairanne αναγνωρίστηκε το 2016 ως "Cru", το υψηλότερο επίπεδο AOP κατηγοριοποίησης στην κοιλάδα του Ροδανού. Ο αμπελώνας είναι φυτεμένος σε αργιλώδη-ασβεστολιθικά εδάφη καλυμμένα με κυλινδρικές πέτρες.
Αυτή η Cairanne Excellence προέρχεται από παλιούς αμπελώνες (30 έως 80 ετών) με πολύ χαμηλή απόδοση 30 hl/ha.
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
Grenache 60%
Syrah 40%
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΟΥ
Μετά τη χειρονακτική συγκομιδή, τα σταφύλια απομακρύνονται πλήρως από τους βλαστούς κατά την παραλαβή στο κελάρι. Κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά, με παραδοσιακή μέθοδο. Η ζύμωση με ελεγχόμενη θερμοκρασία επιτρέπει μακρά εκχύλιση (3 έως 4 εβδομάδες).
Το Château Dauzac, 5ο Grand Cru Classé του Margaux, είναι ένα από τα παλαιότερα αμπέλια του Médoc. Από την απόκτησή του το 1988 από την γαλλική ασφαλιστική εταιρεία MAIF, το κτήμα είναι ένα από τα κοσμήματα της ονομασίας. Ο Laurent Fortin, γενικός διευθυντής, στοχεύει να ενισχύσει την αναγέννηση του château δημιουργώντας ένα δεύτερο Grand Vin: AURORE DE DAUZAC. Αυτό το κρασί εκφράζει τέλεια την έκφραση του terroir του Dauzac και είναι χορηγούμενο από την γοητευτική Stéphanie Quellec, νικήτρια του γαλλικού Top Chef το 2011 και σήμερα Executive Chef του ξενοδοχείου Prince de Galles στο Παρίσι.
Sauvignon Blanc IGP μυστικό των εραστών cuvée "Το Ραντεβού"
TERROIR :
Συντίθεται από πέντε terroirs που έχουν επιλεγεί αυστηρά, το Sauvignon blanc αντλεί τη φρεσκάδα και τη μεταλλικότητά του από τη Λεκάνη του Thau, από την Λιμνοθάλασσα της Marseillette, από την υψηλή κοιλάδα του Aude, κοντά στο Limoux, και από την Δυτική Aude. Σε ορισμένες από αυτές τις περιοχές, η διαφορά θερμοκρασίας είναι πολύ έντονη μεταξύ των πολύ ζεστών ημερών και των πολύ δροσερών νυχτών, επιτρέποντας την ανάπτυξη των επιθυμητών αρωμάτων εσπεριδοειδών. Οι πλαγιές του Orb, βόρεια του Béziers, προσφέρουν στρογγυλάδα στο κρασί.
ELABORATION :
Τα σταφύλια συγκομίζονται πολύ νωρίς το πρωί, ακόμη και στα τέλη της νύχτας. Μεταφέρονται γρήγορα στο οινοποιείο για να πιεστούν. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται γρήγορα.
Αλκοολικός βαθμός: 12,5%
Υπολείμματα σακχάρων: 1,0 (g/l)
Οξύτητα: 6,18
Συνολικό SO2: 124 (mg/l)
CÉPAGES : 75% Merlot ; 20% Cabernet Sauvignon; 5% Cabernet Franc
SITUATION : Sainte Terre
CULTURE ET ÉLEVAGE : Πολιτισμός με μέτρο, χειροκίνητο ξεφύλλισμα,
πράσινες συγκομιδές. Οινοποίηση σε θερμορυθμιζόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές. Ωρίμανση
σε βαρέλια. Ετικέτα HVE 3
2016 : Χρυσό CONCOURS DE BRUXELLES 2020 / Χρυσό G&G 2019 : « Σκούρο ρουμπινί χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Μύτη που συνδυάζει δαμάσκηνο, κεράσι και μια νότα βιολέτας. Στο στόμα ο καρπός εκφράζεται με ενθουσιασμό σε ένα αρκετά ευρύ, φρέσκο και σφιχτό πλαίσιο.
2015
Χρυσό μετάλλιο G&G 2017 : « Ωραίο ρουμπινί χρώμα. Μύτη από ώριμα κόκκινα φρούτα. Στο στόμα υπάρχει μια ευχάριστη σύνθεση με φρουτώδεις και πικάντικες νότες που κυριαρχούν στο φινάλε. Ένας καλά δομημένος, πολύ κλασικός τρύγος, χωρίς περιττές λεπτομέρειες. » Ασημένιο μετάλλιο CONCOURS DE LYON 2019 / WINE ENTHUSIAST 89/100
2014 : G&G 2017 : « Ωραίο σκούρο ρουμπινί χρώμα. Μύτη ώριμη που θυμίζει σάρκα κερασιού. Στο στόμα ένα γενναιόδωρο στυλ, με μαλακούς τανίνες που υπηρετούν τον καρπό.
Ιστορία: Το κάστρο Grivière διαθέτει 36 εκτάρια αμπελιών σε έδαφος με χαλίκι στις κοινότητες Blaignan, Prignac και Ordonnac. Η οικογένεια Charloux διευθύνει δυναμικά αυτή την ιδιοκτησία, όπως αποδεικνύει η μετάβαση του αμπελώνα σε βιώσιες πρακτικές.
Ποικιλίες: Merlot, Cabernet Sauvignon
Γευσιγνωσία: Βαθύ βιολετί κόκκινο. Νότες σοκολάτας, καραμέλας και γλυκόριζας. Λεπτή, φρουτώδης επίθεση. Το σώμα είναι ελαφρώς κρεμώδες και διαθέτει καλά ενσωματωμένα τανίνες. Η δομή κρατάει το φρούτο και προσφέρει λίγη φρεσκάδα. Ένα κρασί ήδη πολύ προσιτό. Θα ευχαριστήσει στην νεότητά του.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2023 Ασημένιο Μετάλλιο
- Χρονιά 2022
- Δάσος των Νεράιδων
Η Κτήμα βρίσκεται στην κοινότητα του Πυί-Σεντ-Ρεπαράντ, 15 λεπτά από την Αξ-αν-Προβάνς, στην καρδιά των Προβηγκιανών εδαφών, ανάμεσα στον Λουμπερόν και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Στην Οδό των Κρασιών της Προβηγκίας, αυτό το όμορφο καταφύγιο εκτείνεται στη μέση μιας άγριας φύσης, στους πρόποδες των λόφων, με πευκοδάση και δρυοδάση γεμάτα πηγές.
Η μαγεία «Πύργος Καμπανέ»
Κρυμμένο στην αγκαλιά των δασών δρυών και πεύκων, το Domaine Tour Campanets προσφέρει μια παρένθεση εκτός χρόνου, όπου η μαγευτική ομορφιά του τόπου σε αιχμαλωτίζει αμέσως, ανάμεσα σε σκιά και φως, ανάμεσα σε δάσος και αμπέλι, ανάμεσα σε δροσιά και καύσωνα, ανάμεσα σε άγρια και ήρεμη φύση… το μυστήριο παραμένει, η μαγεία συνεχίζεται.
Αυτή η μακρά εκχύλιση προήλθε από τη σύνθεση πολλών κόκκινων φρούτων που προέρχονται από άγριες ποικιλίες, οι οποίες επεξεργάζονται ανεξάρτητα για να εκφράσουν όλα τα αρώματά τους.
Μια αρωματική πολυπλοκότητα δανεισμένη από το Pineau des Charentes ρουμπίνι ή το κρασί από αγκάθια, με τη δύναμη του ρούμι.
Μια εκπληκτική ανακάλυψη…
Το κρασί: Η Cuvée R (όπως ο Roger, ένας από τους ιδρυτές της οικογένειας Fourny) είναι ένα σαμπάνιας με υπέροχη οπτικότητα και πλούτο, που έχει ωριμάσει για 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Γευστική και γενναιόδωρη, αρώματα βουτύρου συνδυάζονται με χάρη με μια βανιλιώδη νότα καθώς και με ώριμα λευκά φρούτα. Νότες φουντουκιού και μια προυνέλα ολοκληρώνουν την πολυπλοκότητα αυτής της νόστιμης φιάλης με πλούσια υφή. Μια γευστική έκπληξη της οποίας ο πλούτος θα σας θυμίσει ορισμένα όμορφα λευκά της Βουργουνδίας!
Ο τομέας: Οι δύο αδελφοί Charles-Henry και Emmanuel Fourny είναι επικεφαλής του κτήματος Veuve Fourny από το 1993. Αντιπροσωπεύουν την 5η γενιά της οικογένειας σε αυτήν την υπέροχη επιχείρηση, των αμπελώνων της οποίας βρίσκονται κυρίως στο Vertus (Côte des Blancs). Οι εδάφη είναι ασβεστολιθικά, κρητινώδη και η οινοποίηση είναι πολύ λίγο παρεμβατική (εγγενείς ζύμες, χαμηλές δόσεις που γίνονται μόνο με ζάχαρη από σταφύλια κ.λπ.).
Χωρητικότητα: 75cl
Τύπος: Αφρώδες κρασί
Δόση: Extra Brut (3-4g/L)
Ποικιλία: 100% Chardonnay
AOC: Champagne 1er Cru
Φύλαξη: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2033
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10°C
Cépages: Niellucco, Scaccarrellu, Vermentinu
Récolte: manuelle
Vinification: Cuve inox thermoregulées
Ροζέ από σάκισμα μετά από μια νύχτα εκχύλισης της συγκομιδής.
Μέσα σε δεξαμενή ζύμωσης με προσθήκη ζυμών.
Ζύμωση 16-18°C.
Αφαίρεση των χονδρών καταλοίπων και ωρίμανση πάνω σε λεπτά καταλείμματα για 6 μήνες.
Απαλή φιλτράρισμα σε πλάκα κυτταρίνης και ελαφρύ θειωτισμό.
Εμφιάλωση την άνοιξη του 2023 σε βαριές διαφανείς μπουκάλες βουργουνδίας με τετράγωνη φλάντζα.
Φελλός Diam 3 24*45.
Ωρίμανση 6 μήνες πάνω σε λεπτά καταλείμματα.
Γευσιγνωσία:
χαρακτηριστικά οπτικά: Ροζέ χρώμα, έντονο με μπλε ανταύγειες.
χαρακτηριστικά οσφρητικά: Η μύτη είναι καθαρή και ευδιάκριτη. Αποκαλύπτει αρώματα από φρέσκα κόκκινα φρούτα: άγρια φράουλα, βατόμουρο, στα οποία προστίθενται μπαχαρικά.
χαρακτηριστικά γευστικά: στην κατηγορία του λευκού, στο στόμα, η επίθεση είναι στρογγυλή και στη συνέχεια ζωντανή. Εδώ εκφράζεται και πάλι η τυπική στρογγυλότητα των κρασιών του Enclos des Anges. Μεταξύ των αρωμάτων που γίνονται αντιληπτά στη μύτη, τα μπαχαρικά εκφράζονται πιο καθαρά.
Ανοιχτό ροζ φωτεινό ρόμπα.
Νότες από κόκκινα φρούτα και μούρα (φράουλες, βατόμουρα), αποξηραμένα φρούτα (βερύκοκα), μπισκότα και αρτοσκευάσματα.
Σκαλισμένο, ο ουρανίσκος είναι αέρινος, πολύ αναζωογονητικός και προσφέρει μια πολύ όμορφη επίγευση.
Σχόλιο
Νέοι, οι οίνοι του Montagne-Saint-Émilion είναι εκφραστικοί και απαλές. Συνοδεύουν όλα τα πιάτα και αποκαλύπτουν τον πλούτο τους καθώς ωριμάζουν. Ο terroir του Montagne-Saint-Émilion είναι αρκετά παρόμοιος με αυτόν του Saint-Émilion. Ποικιλίες: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot. Το κτήμα Château Négrit βρίσκεται στην κοινότητα Montagne στη Γιρόνδη, αμπελώνας του Μπορντό. Παράγει κόκκινους οίνους με ονομασία AOC Montagne-Saint-Emilion. Το κτήμα ανήκει στην ομάδα «Vignobles Lagardère». Το κτήμα εφαρμόζει λογική αμπελουργία και εκμεταλλεύεται μια επιφάνεια περίπου 16,5 εκταρίων με ποικιλίες Merlot, Cabernet-Franc και Cabernet-Sauvignon.
Γευσιγνωσία
Ο Vieux Château Négrit έχει ένα κόκκινο χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Ισορροπία μεταξύ των φρουτώδών νότες (άγρια φράουλα) και των πιπεράτων νότες. Καθαρή επίθεση, καλά παρόντα τανίνες. Φρουτώδης αρωματική επιστροφή. Να εκτιμηθεί από τώρα ή για 5 χρόνια.
Ποικιλίες: Merlot (85%), Cabernet Sauvignon (10%), Cabernet Franc (5%)
Παραγωγός: Οικογένεια Blanc στο Montagne (33570)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2021
Ο αμπελώνας του Château Maucoil, που βρίσκεται βόρεια-δυτικά της ονομασίας Châteauneuf-du-Pape στην αριστερή όχθη του Ροδανού, εκτείνεται σε τρεις εμβληματικούς terroirs της ονομασίας: οι κυλινδρικοί βότσαλοι, οι εδάφοι hurgoniens και οι άμμοι.
Η cuvée 'Tradition', που παρασκευάζεται από τους πιο νέους αμπελώνες του κτήματος, προέρχεται από ένα μείγμα Grenache noir, Syrah, Mourvèdre και Cinsault. Αυτό το κρασί γοητεύει με την αρωματική του κομψότητα, με νότες από ώριμα μαύρα φρούτα και λεπτές μπαχαρικές νότες. Στο στόμα, παρουσιάζει μια έντονη ένταση, μια όμορφη ισορροπία και μια σίγουρη κομψότητα από την πρώτη του εμφιάλωση.
Συνοδεύει ιδιαίτερα καλά μια daube de bœuf ή ένα ριζότο με μανιτάρια.
Αυτή η νέα συνταγή με βάση το λευκό κρασί είναι μια παραλλαγή της κλασικής με νότες χειμερινών φρούτων. Το πορτοκάλι είναι πιο παρόν και προσφέρει διάρκεια στη γεύση. Η προσθήκη ανθρακούχου νερού τη στιγμή της σερβιρίσματος προσφέρει ελαφρότητα και φρεσκάδα.*
ΒΑΡΟΣ: 1.4 κιλά
ΒΟΤΕΛΛΑ: Βοτκέλα 75cl
ΚΩΔΙΚΟΣ: 013
Τα σταφύλια που επιλέγονται για τη premium σειρά μας προέρχονται από τα καλύτερα κτήματα μας. Επιλέγονται για τα εξαιρετικά τους terroirs που ενσαρκώνουν καλύτερα το νησί της Ολερόν. Αυτή η σύνθετη σειρά αναδεικνύει την τεχνογνωσία των οινοποιών μας.
Λεπτομέρειες προϊόντος
Για να απολαύσετε ιδανικά αυτό το Prestigious Ποτό, προσφέρετε στον εαυτό σας μία από τις συνταγές PRAGEN που διατίθενται δωρεάν για τους πελάτες μας.
Αυτό το προϊόν μπορεί να παραδοθεί σε Κουτιά, σε Παλέτες ή σε Κοντέινερ.
Οι αγορές Επαγγελματιών και Μεταπωλητών διαχειρίζονται με ειδικές συμβάσεις προσαρμοσμένες σε κάθε εμπορική συνεργασία. Καμία κατάθεση πώλησης δεν γίνεται αποδεκτή σύμφωνα με τους γενικούς όρους πώλησής μας.
Μέγεθος: Μεσαία Φιάλη (26cm x 8cm) / 75cl
Η αγαπημένη μου επιλογή, αυτό το σαμπάνια είναι ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο και διακεκριμένο με φυσαλίδες εξαιρετικής λεπτότητας.
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Γαλλία
Περιοχή παραγωγής: Σαμπάνια
Ονομασία: Σαμπάνια
Παραγωγός: Σαμπάνια Ρεμί Μασέν
Αλκοόλ: 13°
Περιεκτικότητα: 37.5cl
Τα Coteaux Varois παρασκευάζονται με τα καλύτερα σταφύλια της Προβηγκίας (Rolle, Grenache, Syrah, Cinsault). Αυτή η νέα ονομασία έχει γρήγορα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας. Τα λεπτά αρώματά της από φρέσκα φρούτα και μπαχαρικά την καθιστούν ένα εξαιρετικό κρασί που θα σας μαγέψει από την αρχή του απεριτίφ.
100% Καριγνάν
Αυτό το κρασί από καριγνάν προέρχεται από αμπέλια εκατοντάδων ετών, που συλλέγονται σε βέλτιστη ωριμότητα, από αργιλώδη και αμμώδη εδάφη, που βρίσκονται στους πρόποδες των Άλμπερς και της κορυφής του Κανονί. Άρωμα με πιπεράτες νότες. Μακρύ στο στόμα, στρογγυλό και ισορροπημένο. Να το απολαύσετε με ζεστές ορεκτικές, κόκκινες κρέατα, πιάτα με σάλτσες και πιατέλες τυριών.
Πιστοποίηση: βιολογικό
Η Prestige Cuvée φέρει το όνομα του Ιρλανδού ιερέα, ιδρυτή της Brande Shepherdess τον δέκατο όγδοο αιώνα, και είναι φτιαγμένη από την ένωση των καλύτερων σταφυλιών, που ωριμάζουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Το Château Brande-Shepherdess κατατάσσεται Νο. 1 από όλα τα Bordeaux και Bordeaux superiors από την Revue du Vin de France (RVF) για το έτος 2013.
Διατίθεται σε φιάλες των 75cl, Magnum (1.5 L) και double Magnum (3L).
Υποκράς φίλτρο αγάπης κόκκινο 75 cl ή 18.88 €/l
Το ποτό της Μεσαιωνικής Ευρώπης par excellence!
Από κρασί, τζίντζερ, ροδοπέταλα και μέλι από γαρίγκα αποτελεί αυτό το κρασί γιορτής που ήταν πολύ διαδεδομένο κατά τον Μεσαίωνα.
Σερβιρόταν στο τέλος των μεγάλων συμπόσιων και χρησιμοποιούνταν από τους ιππότες ως τονωτικό.
Ο υποκράς καταναλωνόταν όπως ο καφές σήμερα, για τις διεγερτικές, πεπτικές και
ίσως ακόμη και αφροδισιακές του ιδιότητες! Το κτήμα του Καρδόνα προσφέρει εδώ την προσαρμογή του, διατηρώντας τη ιστορική συνοχή με: Μια επιλογή από τα καλύτερα κρασιά της περιοχής των Κορμπιέρ, το έντονα αρωματισμένο μέλι από γαρίγκα και μια επιλογή μπαχαρικών από την Ανατολή.